Hej Vietnam

Nu har vi anlänt i Ho Chi Minh i Vietnam. Vi har inte hunnit med att göra så mycket än men av det jag har sett hittils är väl inte helt positivt. Det här landet är till och med mer bakvänt än Thailand. Vi åt just kvällsmat för 94.000 dong. En kr är alltså ca 2500dong. Ingen här kan  engelska och menyn vi fick var på viatmemesiska så servitören pekade ut nåt random han tycker är gott åt oss. Vi åt litegrann sen fick det vara nog. Nu har både jag och Matilda ont i magen... Jag tror vi har blivit matförgiftade. På jakt efter mat gick vi ett varv runt kvarteret. Alla stirrade verkligen och vi höll på att trampa i spya, såg en råtta, uteliggare och kackerlacka. Imorgon ska vi flytta in mer mot snar för just nu bor vi en bit utanför allt. Hoppas saker och ting är lite bättre där.
 

Bilds

Sitter pa ett internetcafe nu. Antligen internet som funkar som det ska. Idag har vi inte gjort mycket men jag tankte visa lite bilder fran kameran! Igar var vi pa en dagstur och kollade in floating market och tigertempel! Jattcoolt! Imorgon kvall gar planet till Ho Chi Minh i Vietnam. Kommer sakna Thailand och Bangkok.. Skulle fara tillbaks vilket sekund som hellst.

daf18" />

Siam Center

Hatar internet uppkopplingen här på rummet. Så mitt bloggande har blivit lite lidande. Det är nästan omöjligt att lägga upp bilder också. Idag har vi iallafall gått runt halva bangkok känns det som. Nu på kvällen har vi varit på siam shopping center. Gud vad jag gillar det stället. Otroligt modernt och snyggt! Skulle kunna bosätta mig där, men då blir nog inte vakterna så glada. Imorgon har vi bokat en resa till floating market och tigertempel. Det ska bli sjukt nice!

grand palace

Matilda hade ställt väckarklockan på 7 imorse, lixom dom tre senaste dagarna. Men vi lyckades inte få oss upp idag heller. Halv elva steg vi upp för en snabb frukost på 7eleven, sen gick vi med snabba steg mot grand palace som ligger en bit härifrån. Fullt med folk! Men det var ändå ganska häftigt. Byggnaderna är helt otroliga. Efter grand palace gick vi till vat pho. Bangkoks största och äldsta tempel med en 45 meter lång liggande buddha. Det. Var. Jättecoolt.

the golden mount

Igår och idag har vi gått runt och kollat på olika tempel osv. Det är ganska intressant och byggnaderna är helt fantastiska! Detaljerna är så otroliga på vissa ställen. Vi har bland annat varit och sett the golden mount idag och det var en upplevlse kan jag säga. 1000trappsteg upp och vi befann oss på Bangkoks högsta punkt. Man såg hela staden där uppifrån. Jättefint!

upside down

Nu har våra vänner lämnat oss och vi har flytt till ett nytt boende. Vi hittade ett bra och billigt ställe på khaosan road, mer känd som backpackergatan. Det är riktigt nice här och nära till allt. Så idag har vi gått omkring på marknaden här utanför och sen for vi på bio på siam paragon. Vi såg upside down. Den var faktiskt riktigt bra! Jag gillar att innan filmen hade börjat så ställde sig helt plötsligt alla upp och sen började en liten film om kungen här. Jag fattade ingenting, det var jätterandom. Men ganska kul. Imorgon tänkte vi kolla in lite tempel osv. Vi ser väl vart vi hamnar.

sukuhmvit

Strosat omkring lite i närheten av där vi bor idag. Vi har kollat in lite marknader och gallerior. Sen åt vi en sista måltid på en koreansk restaurang där dom stekte köttet direkt på bordet. Det var lite spännande. Sandra och Therese har lämnat oss nu för nya äventyr i Australien och Fanny far hem imorgon. Det kommer bli så tomt nu, men det går säkert bra ändå.
rosa ägg. Helt normalt

One night in Bangkok

Befinner mig just nu på ett vandrarhem i Bangkok. Trött och utsliten från resan igår och dagens äventyr. Vi har seriöst varit över hela Bangkok idag. Så inatt kommer jag sova som ett litet barn. Jag gillar Bangkok Orkar inte skriva så mycket mer så ni får några bilder istället.

Strandpromenad

Idag har vi gjort ungefär ingenting. Men det har varit ganska skönt. Jag behöver ta igen mig lite efter dom senaste dagarna. Imorgon far vi som sagt till Bangkok. Dom hämtar oss här imorgon på morgonen sen väntar sex timmar i buss och färja. Vilket betyder minst tio timmar i thailänsk tid. Det kommer bli kul. Vi gick en liten Strandpromenad tidigare idag för att ta lite kort av omgivningen. Jättemysigt.

home sweet home

Jag har lite hemlängtan..

neon

Neon färger överallt. Half moon partyt var inte fullt lika roligt som jag hade hoppats på, det roligaste på hela kvällen var typ att måla sig. Torsdag kväll däremot! Så fruktansvärt kul! Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Det blir nog en dag på stranden. Sen imorgon bär det av mot Bangkok.

great phangan beach resort

Försöker lägga ut bilder på där vi bor just nu men det går inte så bra. dom blir ju uppochner!?!? så knäppt..











Koh phangan

Gårkvällen blev aningens spontan men det var väldigt kul. Jag gillar koh samui. I morse tog vi färgan hit till koh phangan där vi befinner oss nu. Vi träffade några från Nya Zeeland igår kväll som också var på väg hit så don har gjort oss sällskap och idag hyrde vi vespor och for på lite sightseeing runt ön. Vi kom hem för inte allt för länge sen, jag är helt slut. Vi hittade ett ganska nice boende med bungalows, pool och strand för bara 500 bath/natt. Vilket är ca 50sek var/natt.

Ice ice baby


strand massage

Steg upp relativt tidigt idag och åkte till big buddha beach för att kolla på den stora statyn men chauffören släppte av oss typ sju mil ifrån den. Så vi fick gå, vilsna och rädda gick vi längs stranden. Det kändes som år. Men tillslut kom vi fram. Vi stannade två gånger på vägen för att köpa lite proviant. Jättetjocka pannkakor med banan och sirap och en lime shake.
 
När vi hade kollat in den en stund for vi tillbaks till chaweng och la oss på playan en stund. Det har blåst ganska mycket idag så vågorna har varit lite vilda. Sen mot slutet lyxade vi till det med massage på stranden. Så otroligt sköönt! Ikväll tänkte vi kolla in ice bar här en bit bort. Det är alltså en bar gjord av is, det är ganska coolt. Sen läste jag att det är ca 7 minusgrader där inne, så dom delar ut jackor, mössor och vantar till alla som går in. Det ska bli spännande.
 

God kväll

Slitna krigare. Kl är 22.05 och vi ligger på hotell rummet och är jättetrötta. Trots att vi tog en powernap vud 5 tiden. Den här värmen alltså. Det har inte varit överdrivet fint väder idag, det regnade lite och var ganska mulet idag när vi låg på stranden. Så vu har gått omkring och kollat läget på strandgatan istället. Men vi hittade inte så mycket intressant. Jag hoppas det är sol imorgon för jag vill sooola och baaada. Hihi
 

Chang export


 
Njuter av livet på stranden. Men jag är typ lite småsjuk. Min vänstra halsmandel dödar mig. Kunde knappt svälja inatt och det gör ont mest hela tiden. Vill inte bli sjuk till half moon partyt på fredag.
 
 

long island

Känner mig finare än jag gjort på länge nu.
 

Chaweng beach

 
Jag och Fanny har strosat runt hela samui idag för att hitta nytt boende känns det som. Fast det känns bara så för att det är så sjukt varmt.. Det slutade iallafall med att vi hittade ett ställe i närheten av där vi sov inatt för 500 bath per rum. Nu sitter vi på stranden och tar det lungt och ikväll tänkte vi kolla in en fest på en svensk restaurang som vi blev bjudna på igår. 
 
 

Sweden bar

Den här dagen har varit så sjukt otroligt lång. Vi började fara till Koh Samui kl 8 imorse och skulle vara framme kl 3 enligt dom vi bokade hos. Vi kom fram kl 7. Trötta och griniga sitter vi nu på en svensk restaurang en bit från hotellet och jag väntar på min tallrik med stuvade makaroner och falukorv. 
 
Jag tror det blir en dag på stranden imorgon. Iallafall för mig och Fanny för dom andra verkar ska fara vidare och ta dykarcertifikat. 
 

Kata beach

Sitter på kata beach och dör av värme. Det går seriöst inte vara i solen idag, man känner hur fläsket börjar steka efter några minuter. Men vattnet är iallafall svalkande. 
 
 
 

Elefant safari

Som sagt. Elefant safari idag. Vi blev upphämtade på hotellet vid halv 8 tiden imorse sen väntade en lång bil/minibuss färd. Första anhlten på denna lillabtur var bambu rafting ellet nåt sånt. Vi åkte altså små bambu flottar ner för en flod. Jättemys! Men innan det så stannade vi två gånger på färden första stoppet var på en utsiktspunkt utanför phuket ön. Inte särskillt speciellt. Sen stannade vi för att köpa lite frukt. Vi for också förbi en liten annanas farm men det var kanske inte så jättespännande. Efter bambu flottarna var det elefant ridningen som stod på schemat. Det var seriöst skitläskigt.... Jag trodde att jag skulle dö men annars var det helt okej. Tycker lite synd om elefanterna bara. Fick några riktigt nice bilder därifrån. Efter det kunde man kolla på lite andra djur som tex apor sköldpaddor och krokodiler. Sen blev det lunch.
 
Efter lunchen skulle vi till ett tempel och ap farm. Men templet kostade om mab skulle gå in så vi skippade. Fast aporna var lite spännande, sprang omkring bland alla människor och tiggde bananer. Efter det trodde.vi att vi äntligen skulle få komma hem och vila oss men då skulle på en tsunami memorial och kolla in några sköldpaddor också. Bilfärden mellan alla ställena och ut från phuket var så sjukt lång att det nästan kännts som vi bara åkt bil. Som tur var så lyckades jag sova på både dit och tillbaka vägen. Vi har ingen AC i vårat rum så det blev väl inte allt för mycket sömn förra natten. Men annars har det varit en helt okej dag idag. Mycket som har hänt.
Pizzan sen var god också och efter den for jag och Fanny oxh vaxade oss. Det var skön..t
 
Jag vet att stavningen och meningarna är så jättefina i det här inlägget, men jag orkar inte rätta till det. Är så sjukt trött.
 
Nu ska jag försöka sova i denna värme och den svala brisen från fläkten i taket, godnatt!
 

Maaat

Idag har vi varit på elefant safari hela dagen. Vi kom hem först för ca en timma sen. Jag är helt slut och jätehungrig. Just nu sitter vi på en reataurang och jag väntar på min pizza. På radion spelas scorpions. Vi har hört dom seriöst hela dagen. Men vi har haft det ganska så spännande dag idag! Skriver mer om det senare. 
 
 
 

Ban Karon

Packade kappsäckarna och tog en tuc tuc till Karon beach imorse. Världens söteste chaufför. Han  hjälpte oss att hitta hotell och körde omkring oss som en tok. Sen när vi gjort oss hemmastadda en stund på karon guesthouse så for vi och åt sen gick vi ner till stranden. Hela jag är aldeles röd och fin. Det har inte varit jätte soligt idag men sjukt varmt ändå.
 
Imorgon ska vi fara på elefant tracking. Så vi kommer sitta på elefanatryggar i djungeln hela dagen och bada i vattenfall. Jag funderar på att ta med mig kameran, men jag vet inte riktigt om jag vågar. Vi får se. Just nu ligger vi och tar det lungt på rummen. Är väl dags för middag om en stund. Hoppas ni har det bra där hemma!
 

Phi Phi

Nu har vi just kommit hem från en liten dags utflykt på phi phi öarna. Helt otroligt fint. Tur att jag tog med mig system kameran, men dom bilderna får ni inte se än. När vi kom fram hyrde vi en liten båt med chaufför som körde oss mellan öarna och runt lite grann. Vi besökte bland annat "the beach" stranden där filmen med samma namn spelades in. Det är lite coolt. Sen snorklade vi också, jättekul men lite läskigt eftersom fiskarna var sjukt många och jättenära. Känner mig helt slut och solbränd även fast det varit moln nästan hela dagen.
 
 

Karon beach

Checkade ut vid 12 idag och tog en tuc tuc till Phuket city där vi hittade första bästa stället att bo på sen for vi till karon beach som ligger nedanför patong. Det var jättefint där. Sanden var mjuk vattnet var klart och vågorna höga. Paradiset i jämförelse med patong. Så, där spenderade vi större delen av dageb och imorgon ska vi till phi phi öarna.






ännu en dag på stranden

 Idag har vi solat och badat nästan hela dagen. Det är så druktansvärt skönt i vattnet här och solen steker sönder. Mina axlar är lite smyg brända. Sen har jag shoppat lite idag också. En jättesnygg klänning ni ser lite av på bilden, ett par sandaler och en jättefin bikini. tillsammans blev det ca 200 sek. Sweeeeet! Imorgon tänkte vi dra vidare till Phuket och hitta nånstans att bo för att sen kolla in alla öar på östkusten bla. Phi phi, koh tao, koh pang gang och james bond öarna.
 
 

Svensk stolthet

Sjuukt vaaarmt. idag har vi chillat på stranden och kollat in staden litegrann. Snart ska vi äta nånstans.









Utsikten

Utsikten från hotelrummet, snart ska vi väcka Fanny och Matilda som kom hit vid ett tiden. Sen tänkte vi äta nån slags middag och kolla in stranden.



Första kvällen i Phuket


Rapporterar från Kuala Lumpur

Sitter på malaysias flygplats i kuala lumpur just nu och har just avslutat mitt livs jobbigaste flygresa. Men vi överlevde ju och nu, 12 timmar senare sitter vi här, nöjda och glada. Om en och en halv timma går planet till Phuket. Jag kommer somna som en gris när vi kommer fram til hotellet. Synd bara att vi inte får checka in föränn kl tre... 
 
Den här flygplatsen  är så sjukt otroligt stor. Men jag gillar den skarpt! Samma sak med den i Amsterdam. 
 
Känner att tröttheten börjar smyga sig på nu, kanske lyckas hinna sova lite innan vi ska ombord. Godnatt!
 
 
 

jumbo stay

Sitter på hotellrummet utanför arlanda nu. Ett jättestort flygplan dom gjort om till ett hotel/vandrarhem. Jättemys. Upp kl 03.30 imorgon för att ta flyget till amsterdam tjugo över sex. Snart börjar äventyret. Det här är så sjukt  spännan!!
 
Godnatt
 

Gott nytt år

Andra dagen på det nya året. Är ganska trött och sliten, men jag hade en fantastisk nyårsafton! Ikväll vid fyra tiden kommer Sandra och hämtar upp mig. Sen far vi till Umeå för att flyga ner till stockholm och imorgon vid  06.00 på morgonen går planet ner till Phuket. Det är så sjukt att jag vågar knappt tro på det.

Ska bli brunast i stan, vi syns i Thailand!